Într-un cadru de poveste, în mijlocul naturii binecuvântate de Dumnezeu, peste 70 de copii s-au bucurat de momente extraordinare în una dintre nenumăratele tabere desfășurate și vara aceasta în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, astăzi, 24 august 2022, în Parohia „Sfântul Ilie” Suha, Comuna Mălini, Protopopiatul Fălticeni, a avut loc „Tabăra de vară din pridvorul Bisericii”. Evenimentul care a adus bucurie pe chipurilor celor mici și a celor mari s-a desfășurat prin implicarea parohiilor „Sfântul Ilie” Fălticeni, „Sfântul Ilie” Suha-Mălini și „Învierea Domnului” Dolhasca, dar și a Mănăstirii Sihăstria Râșcăi și a Școlii Gimnaziale Nr. 2 Mălini.
Ziua mult așteptată a taberei a început cu săvârșirea slujbei de binecuvântare oficiată de toți clericii prezenți, sub protia pr. Adrian-Ioan Dulgheriu, protoiereu de Fălticeni.
Cei mici au avut bucuria de a participa la numeroase jocuri recreative, cu caracter duhovnicesc, la ateliere prin intermediul cărora au descoperit tainele unor meșteșuguri străvechi, precum și la activități ce au încurajat munca în echipă și cultivarea unor aptitudini artistice.
Chipuri de sfinți dragi, ocrotitori ai copiilor, reprezentări luminoase ale Mântuitorului Iisus Hristos și ale Maicii Domnului au fost redate pe sticlă în cadrul atelierului de pictură coordonat de Ștefana Drangă, Florina Cîrjă, Rodica Corduneanu și Roxana Asaftei.
Atelierul de creație literară „Zarurile cu povești”, coordonat de Liliana Popescu, împreună cu Nicoleta Tofănel, Angelica Ștefănoaia, Viorica Amuscăliței, Iuliana Hreamătă, Ionel și Paula Ilica, a avut un real succes în rândul copiilor, în cadrul acestuia fiind explorate emoțiile pe care cuvintele folosite în propriile creații le pot stârni în inimile celorlalți.
În cadrul aceleiași tabere de vară, tinerii prezenți s-au bucurat și de interpretarea unor cântări închinate Praznicului Înălțării Sfintei Cruci, activitate desfășurată sub directa îndrumare a doamnelor Lenuța Rusu și Roxana Țăpoi Vornicu.
Unul dintre cele mai așteptate momente ale zilei a fost atelierul de olărit, susținut de Daniel Ifrim, prin care meșterul popular i-a inițiat în arta pregătirii, plămădirii și modelării lutului.
În cea de-a doua parte a zilei, elevii au avut parte de un scurt pelerinaj la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi, unde starețul arhim. Mihail Balan, Exarh de zonă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, le-a vorbit cu dragoste și entuziasm elevilor despre Poiana Sfântului Ioan, loc în care este amplasat așezământul închinat Sfântului Ierarh Ioan de la Râșca și Secu, Episcopul Romanului, sărbătorit în fiecare an la data de 30 august.