„Numele meu este …., sunt un tânăr crestin romano-catolic și sunt căsătorit cu o creștină-ortodoxă, cununia noastră este mixtă, făcută în Biserica Romano-Catolică, cu o pereche de nași ortodocși și una mixtă, iar părintele nu avut nimic de obiectat.
Anul acesta întâmpinăm o problemă, vrem să cununăm pe niște prieteni foarte buni în Biserica Ortodoxă, însă părintele de acolo ne interzice să facem lucru acesta. Mi se pare o discriminare și o interzicere a credinței noastre de a mai fi activi în viața noastră de creștini.
Aș dori ca sfinția voastră să mă lămuriți în ceea ce privește acest lucru, de a limita un creștin de a fi activ în viața creștinească.
Salutări calde.”
Doamne, ajută!
Părintele este rezervat, pentru că aceasta este rânduiala în Biserică și nu o poate încălca. Totuși, sfinția sa poate să se adreseze episcopului locului, singurul care va putea dispune.
Pace și bucurie!
Doamne, ajută!
Stimată doamnă, vă asigur că, personal, cunosc foarte bine ce este în comuna la care vă referiți, respectiv în parohia ce face obiectul nemulțumirii dumneavoastră, chiar mai bine decât vă așteptați. Poate ar fi fost mai bine să vă fi solidarizat cu părintele paroh în lucrarea Bisericii, nicidecum în …
În orice instituție, când managerul nu este pe măsura cerințelor, acesta este schimbat. Iar acolo unde sunt doi sau trei preoți, nu trebuie ca un preot să fie paroh pe viață. În plus, preoții sunt trimiși în parohii de episcop și slujesc cu binecuvântarea episcopului, nu a domnului X sau a doamnei Z și nici a primarului.
Pace și bucurie!