„Hristos S-a înălțat!
Ce mănăstiri distruse urmează a se mai redeschide?”
Adevărat S-a înălțat! Fiind vorba de mănăstiri distruse, nu vă pot răspunde. Însă ceea ce vă pot spune este că mă voi strădui să redau istoriei monahismului bucovinean ceea ce a avut odinioară, potrivit dorinței ctitorilor. Nu poți să dormi liniștit știind că ruinele unei mănăstiri construite odată cu Voronețul sunt lăsate în paragină. Dumnezeu să ne ajute să le redăm valoarea dintru început!
„Hristos S-a Înălțat!
Dacă nu este cu supărare că vă întreb, citisem în presă cu ceva timp în urmă că veți primi în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților teren pentru cimitir, lucru care ne bucură foarte mult, cunoscând calitatea serviciilor oferite de către instituția dumneavoastră până acum (de exemplu, serviciile sociale aferente Fundației Anastasie Crimca). Este adevărată această știre? Unde vor fi amplasate locurile de veci? Există vreun demers poate ca parohiile din oraș să primească și ele cotă egală de locuri de veci? Există o promisiune veche a domnului primar Ion Lungu că s-ar acorda acest beneficiu bisericilor din oraș (în campania electorală a dumnealui de acum aproximativ 8 ani în urmă).
Vă mulțumim!”
Adevărat S-a înălțat! Da, intenționăm să facem un cimitir eparhial. Terenul fiind însă în litigiu, nu vă putem oferi mai multe detalii în acest moment. Doamne, ajută!
„Hristos s-a înălțat! Am și eu o nelămurire. Într-o parohie dintr-un sat ce aparține de județul Suceava, preotul de când a venit a făcut tot posibilul și a dat afară cântărețul și pălimarul, iar acum sunt angajați membrii familiei dumnealui. Preotul paroh se ocupă mai mult de treburile agricole decât de biserică. În curtea bisericii, fiind mare, în loc să amenajeze ceva frumos, își aduce vacile să pască iarbă. Cu cetățenii nu prea discută, s-au strâns bani de câteva luni de vopsit acoperișul și dumnealui nu se ocupă, nu este un organizator bun pentru a strânge cetățenii sa facă lucruri pe lângă biserică. Cel mai tare mă deranjează că dacă cineva vrea să facă ceva pentru biserică, nu îi permite, sau dacă îi permite, abia după un an. Aș dori să știu și eu cum trebuie să iau lucrurile? Să le accept așa în continuare? Să îl lăsăm să se ocupe de agricultură și biserica să fie doar un loc de muncă pentru ziua de duminică?”
Adevărat a înviat! Vă rugăm să ne dați numele parohiei despre care faceți vorbire. Vă mulțumesc!