Răspunsul ierarhului – 4 februarie 2021

raspunsul_ierarhului_cu_email

80. A.G.

„Înaltpreasfinția Voastră, pentru dosarul de canonizare a lui …. 1. Pot fi folosiți și cei pe care acesta îi ,,turna” ofițerilor de la securitate? 2. Dar semnăturile (tabelul) pe care acesta împreună cu A și M le-au solicitat în 2009 …… prin care să arate că nu sunt de acord cu alegerea în funcția de … a lui …? (deoarece acesta ,,urăște preoții”). Apropos de A, 3. Cum intenționați să recuperați terenul de la Azilul de Bătrâni ,,Sfântul Ioan cel Nou” pe care acesta și-a construit o superbă vilă?” (A.G.)

Stimată doamnă!

1. O eventuală canonizare a celor care s-au strămutat la cele veşnice la începutul mileniului III, dacă aceştia corespund criteriilor de canonizare, se va face cel mai probabil peste câteva zeci sau sute de ani. Deci, nu noi vom hotărî canonizarea lor.

Doar în cazul în care la mormintele lor se vor petrece minuni, răstimpul până la canonizarea lor se va scurta.

2. „Ceea ce omul seamănă în viaţă, aceea va şi culege; dacă semeni vânt, vei culege furtună”, spune o apoftegmă, inspirată din profetul Osea (8, 7).

3. Din păcate, este vorba despre mai multe terenuri de la azilul de bătrâni care au fost vândute cu Act de vânzare – cumpărare şi, ca atare, nu vor mai putea fi recuperate. Iar ca să le răscumperi, costă … . Răscumpărarea proprietăţii Mănăstirii Solca este cel mai actual exemplu în acest sens. Dar, cu Dumnezeu înainte!