* Notă: Întrucât anumite fragmente sunt ofensatoare și nu pot fi probate, acestea au fost cenzurate.
„Înaltpreasfinția Voastră, am intitula primul an ca păstor în Bucovina al Înaltpreasfinției Voastre «Perdea de fum» sau «Mult zgomot pentru nimic», având în vedere că nu vreți să «destabilizați activitatea Eparhiei», am mai putea spune: liniște…, «primarii» lucrează.
Cunoaștem faptul că IPS Pimen nu-și dorea *…, dumneavoastră din nefericire v-ați pricopsit cu 2: *… pentru care cereți dovezi *…, sigur aici ne reamintiți de Elena Ceaușescu care și ea cerea dovezi…!
Dacă tot vizitați zona *… îl puteți întreba personal (dacă nu vă este frică). Dacă vă este frică întrebați preoții. Dacă vă este frică și de preoți se poate apela la un detector de minciuni (există unul particular, cel mai aproape la Bacău). Nu ați vrea să vedeți * …, dacă v-ar milui cu *… n-ar mai trebui să «cerșiți» bani pentru cei 100 de copii pe care vreți să-i trimiteți la mare.
Dacă liniștea Arhiepiscopiei înseamnă un compromis suntem de acord, cum spune o apoftegmă: «compromisul se face cu compromisul» sau cum ar zice românul: «ține-ți prietenii aproape și dușmanii și mai aproape». Vă urăm succes să-i transformați pe cei «puțini și deștepți» găsiți în Arhiepiscopie în «vase alese» (Fapte 9, 15) … (e ca și cum te-ai prezenta cu repetenții clasei la olimpiadă).
În altă ordine de idei, cum spunea și PF Daniel, «ideile sunt forța nu amănuntele», să dezbatem și problema preoților divorțați și recăsătoriți. L-ați transferat pe *… de la o parohie din mediul rural în mediul urban, afirmând că l-ați «degradat» din preot paroh în preot slujitor, respectând hotărârile Sfântului Sinod, dacă asta înseamnă «degradare», la câți preoți parohi divorțați avem în mediul rural va fi «coadă» să devină preoți slujitori în mediu urban. Ați afirmat că i-ați găsit cu preoție lucrătoare, aici e de discutat, Sfintele Canoane nu cunosc fenomenul abrogării, derogării, subrogării, obrogării, prorogării. Părintele Ilie Cleopa afirma: «Sf. Liturghie săvârșită de un preot divorțat este echivalentă cu cea săvârșită de un cioban».
L-ați transferat pe *… de la *… la *…, menționând că ar fi renovat *…; este adevărat, le-a reparat cu sprijin consistent din partea Primăriei …, însă la câți preoți au CONSTRUIT biserici, el ar fi fost ultimul la transfer. De neînțeles este și faptul cum a ajuns … cu doar … ani de preoție, ne-mai punând bucuria pe care a avut-o *… odată cu plecarea lui *… . Mai mult decât atât, deși se organizează așa zise examene de transfer, pe unii preoți care s-au transferat noi știam în ce parohii vor ajunge cu mulți ani în urmă, exemplu: *… (exemplele ar putea continua).
Cât privește pe consilierul despre care Înaltpreasfinția Voastră afirmați că i s-ar fi «fabricat» dosare, face parte din acei «mulți» care au venit în ajutorul eparhiei?
Avem o nedumerire, dacă afirmați că «vremea țepelor în ASR a trecut» cum colaborați cu «țeparii» acelor vremuri?
Sperăm că cele prezentate aici nu le veți trece la «întrebări obraznice», pe noi nu ne veți considera «invidioși și frustrați» și că nu ne veți trimite la Ieremia 5, 21.
Ca și Arhipăstor după un an de zile în Eparhia Sucevei și Rădăuților pe o scară de la 1 la 10, ce notă credeți că meritați?
Noi personal v-am felicita doar pentru această rubrică «Răspunsul Ierarhului» care ar trebui să aibă ca scop «cel de a răspunde în Duhul Adevărului, ca cel care am acces la informații, celor care au nelămuriri serioase legate de viața și activitatea Bisericii din Bucovina sau celor care scriu despre aceasta» – IPS Calinic. ADEVĂRUL NU TREBUIE APĂRAT. ADEVĂRUL SE APĂRĂ SINGUR!”
Stimate domnule!
Doamne, ajută!