Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață, vă invită și în acest an să participați la Marșul pentru Viață, demers care se află la cea de a XV-a ediție în județul nostru, fiind cel mai important eveniment al Lunii pentru viață.
Acest proiect, care se va desfășura în toate cele cinci protopopiate ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, va avea loc în municipiile Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, în ziua de duminică, 24 Martie 2024, începând cu ora 16:00.
Marșul va fi organizat pe o rută identificată în prealabil de către organizatori, beneficiind de toate acordurile ce se impun și respectând toate cerințele și indicațiile reprezentanților primăriei și ai autorităților locale.
Între partenerii acestui proiect se numără parohiile din cuprinsul protopopiatelor, școlile arondate acestor parohii, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – filiala Suceava, Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni, AsociațiaBucovina Profundă, Asociația ProVita – filiala Suceava, Centrele de Tineret Ecclesia, Asociația Anastasie Crimca, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – filiala Suceava, precum și alte instituții publice și private.
În municipiul Suceava, Marșul pentru viață va debuta în curtea Bisericii Sfântul Dumitru, la fel ca și în anii anteriori, punctul de sosire al alaiului ProViață fiind Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde vor avea loc câteva alocuțiuni, expuneri și ateliere cu tematică ProVita.
Marșul pentru viață se desfășoară anual atât la nivel național, cât și internațional, urmărind conștientizarea stării de fapt a deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a le sprijini pe mamele aflate în criză de sarcină, pentru ca acestea să fie încurajate și ajutate să-și poată naște copiii în siguranță.
Marșul pentru viață semnalează o problemă majoră din societatea actuală, aceea a egalității de șanse a femeilor însărcinate, aflate în diferite situații dificile, dar și aceea a egalității de șanse a copiilor nenăscuți.