*alcătuit în contextul celebrării Zilei Naționale Constantin Brâncuși, 19 februarie
- Mulțumește lui Dumnezeu pentru că, prin mâna binecuvântată de El, dai viață materiei: pietrei, lemnului, lutului, marmurei, bronzului etc.
- Înlesnește privitorului o fugă plăcută dincolo de limitele firescului, care să-l facă părtaș nespusei bucurii de care au parte contemplatorii tainelor.
- Scoate din materie formele pe care aceasta le încătușează și cizelează pentru veșnicie creația pe care ciocanul, lovind dalta, o aduce la viață.
- Contrapune ritmurilor istoriei propria ta identitate artistică, cu mesajul și sacralitatea sa, pentru a rămâne sculptată adânc în piatra neuitării.
- Fii, prin excelență, un creator, un apologet și un exeget spiritual al omului și al naturii.
- Înfrățește spiritul creator cu înălțimile harului dumnezeiesc, așa încât să se întrevadă lucrarea lui Dumnezeu prin iscusința mâinilor tale.
- Sensibilitatea spirituală, armonia, echilibrul și liniștea sufletească să dea expresie artistului tăinuit în tine.
- Desăvârșește-ți lucrările cu abnegație și răbdare anahoretică, iar acestea se vor distinge în timp prin originalitate, eleganță și rafinament.
- Fii un creator incontestabil, de un inedit indescriptibil, ilustrând armonia lui Dumnezeu în diversitatea frumuseții creației.
- Deschide prin creațiile tale poarta nemuririi, în care te vei întâlni cu Creatorul, cu Maica Domnului și cu Sfinții, pe care de multe ori i-ai imortalizat.
† Calinic,
Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților