Vă invităm să participați la Concursul național de caligrame Cuvânt ce (se) poartă frumos organizat, cu binecuvântarea și contribuția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, de Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectoarele Cultural, Media și comunicare și Educațional-Teologic (Învățământ).
Competiția își propune să le dezvolte elevilor participanți competențe generale de integrare a valorilor şi a cunoştinţelor moral-religioase în structura propriilor atitudini şi comportamente și propune, ca produs final, organizarea unei serii de minim 5 expoziții itinerante de caligrame, care să ilustreze valori și atitudini, pe baza aprofundării unor texte scripturistice, patristice, sapiențiale sau a unor texte din literatura pentru copii, ce transmit valori morale și/sau spirituale.
Înscriere și participare:
- participanții vor înscrie în concurs lucrări de tip caligramă*, pe suport de carton sau hârtie, format A3, realizate individual sau în echipă; fiecare lucrare va purta un generic inspirat de textul lecturat/aprofundat/reprezentat și o etichetă cu numele și autorul textului lecturat/aprofundat/reprezentat;
- produsele de tip caligramă vor fi trimise în colet pe adresa coordonatorului de proiect, Daniela Ceredeev, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Calea Unirii, nr. 15, Suceava, însoțite de o scurtă prezentare (numele și prenumele participantului, clasa/vârsta, unitatea şcolară/parohia/centrul de tineret/centrul catehetic/CDI etc., coordonator/coordonatori, date de contact ale coordonatorului/coordonatorilor, adresa pentru expedierea premiilor, alte detalii specifice şi relevante);
- aceleași date de prezentare vor fi transmise și prin email, pe adresa [email protected], în ziua în care se face expedierea lucrării.
Perioada de înscriere și transmitere a lucrărilor: 5 martie – 19 aprilie 2024.
Pe 24 aprilie 2024, la doar o zi după Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor, vom vernisa prima Expoziție itinerantă de caligrame Cuvânt ce (se) poartă frumos, la Centrul Muzeal și Multicultural „Palatul Dornelor”.
(*Caligrama, cuvinte prefăcute în același timp și-n artă și-n poezie, este un poem în care dispoziția grafică în pagină formează un desen/o reprezentare care are legătură cu subiectul textului. Este un joc frumos și captivant de-a „călătoria spre inima cuvintelor”, în căutare de noi înțelesuri și sens.)