La ceas de seară, pe când toate sunt tihnite, în paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, se adunau firave oglindiri ale puterii, curajului și tăriei, toate cuibărite în suflete senine de copil.
A fost prilej de a le întări credința și dragostea, de a-i încredința, din nou și din nou, că sunt importanți, unici, și că, pentru fiecare dintre noi contează, pentru că ne sunt lecții de curaj, de luptă și de dragoste, atât ei, dar cu atât mai mult părinții lor – îngeri trimiși de Dumnezeu pe pământ, eroi, și nouă adevărate și demne modele.
Astfel că s-a săvârșit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, taina Sfântului Maslu.
Și a fost despre dragoste, bucurie, dăruire și emotie.
Evenimentul a avut loc, miercuri, 17 august, fiind o colaborare între Centrul Împreună pentru succes, Suceava și Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață, al Arhiepiscopiei.
Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
Totodată, evenimentul face parte dintr-un proiect ce-si propune ca pe tot parcursul lunii august, în majoritatea bisericilor si mănăstirilor din județ să se săvârșească taina Sfântului Maslu alături de ateliere de creație tematice, jocuri și concursuri educative și sesiuni catehetice pentru copiii cu nevoi speciale.
„Rolul acestui proiect este de a crea o comunitate locală a copiilor cu nevoi speciale, cât și a părinților, în sânul bisericii, în cadrul căreia să desfășurăm activități frumoase și utile, înfrumusețând copilăria celor mici și întărind în credință, dragoste și nădejde parintii speciali. Ne dorim ca înaintea orelor nenumărate de terapie să sporim rugăciunea și să ne îndreptăm inima către Tatăl nostru cel Ceresc aducându-ne aminte că, înainte de vindecarea trupului, sufletul tânjește după curățire și înnoire.” (Anca Echimov)
Bianca-Gabriela Roman,
referent Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață