Răspunsul ierarhului – 3 august 2024

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Doamne, ajută. 

Vă rog, dacă aveți bunăvoința de a citi și aceste rânduri, vă sunt recunoscătoare. 

De ce așa mare liniște din partea Sectorului Media și Comunicare, când în ultimele săptămâni s-a creat mare dezbinare și ură atât printre credincioșii din mediul on-line, cât și la credincioșii din parohia Adâncata I și Sfânta Treime din mun. Suceava?  

Păi părintele consilier ia salariu, de ce nu este conectat la mediul on-line și nu oferă un punct de vedere oficial acelor entități media care fac reportaje și care le prezintă strict doar din punctul de vedere al așa-ziselor victime, ca pr. Grivincă, cât și Sidoriuc Viorel, prin enoriașii care fac scandal și urlă când li se ia interviu live?

Mii de distribuiri în mediul online, mii de comentarii, din cele mai urâte, dar din ce cauză oare? Că lumea nu cunoaște și punctul dumneavoastră oficial de vedere, de ce se iau unele măsuri, de ce s-au aplicat sancțiuni disciplinare, etc.

Ați trimis protopopul la Adâncata, dar era mâncat de enoriași, n-a rezolvat nimic. Faceți în scris motivul pentru care Grivincă a fost sancționat, prezentați motivele, expuneți-le la avizierul parohiei, oferiți punct de vedere oficial la NewsBucovina, Știri din Bucovina etc. Ei postează strict din perspectiva oamenilor de rând, care vorbesc mult, dar care nu știu ori se fac că nu cunosc realitatea din spatele deciziilor pe care dvs. personal le luați.  

Sminteală multă, sectele blestemate adună „clienți” probabil, racolează, că acolo unde e scandal, apar și ei cu falsa lor bunătate și pace.  

Absența dumneavoastră sau a sectorului Media de a oferi public un punct de vedere oficial, de a contacta NewsBucovinaetc. este la fel ca la un proces, când doar una din părți are avocat care-i susține cauza, iar cealaltă parte este absentă de la proces. Nu mai contează adevărul așa mult, ci doar cum este prezentat acesta și de către cine. 

Multă lume din oraș, la comportamentul online, cât și personal, în cadrul parohiilor unde sunt probleme, au ură foarte mare față de dumneavoastră, dar pe nedrept. Nu cunosc adevărul și motivele deciziilor dumneavoastră, iar asta nu ajută cu nimic Biserica Ortodoxă. Puteți verifica personal comentariile de la miile de distribuiri ale postărilor NewsBucovina sau Știri din Bucovina pe paginile lor de Facebook. 

Tăcerea poate fi numită, de asemenea, vină sau culpă? Adică, cineva tace, nu își expune punctul de vedere și este atacat pe nedrept. 

Atașez într-un .docx punctul meu de vedere adresat newsbucovina.ro, că ei au postat cel mai mult și au cele mai numeroase reacții în mediul on-line. 
Sectorul Media tace, dumneavoastră nu ziceți nimic, uitați că am zis eu așa cum am știut mai bine. 

Sănătate și toate cele bune vă doresc, rog să fie fără răspuns public, nu este necesar. 
Vă mulțumesc!”

L. P.

Doamne, ajută!

Stimată doamnă, în general, când sunt procese pe rol, evităm comunicatele sau ieșim cu lămuriri publice dacă situația o impune, însă doar după o temeinică documentare, având în vedere că o anumită categorie a jurnaliștilor nu își respectă profesia și preia în general trunchiat informațiile oferite. În plus, încercăm să rezolvăm situațiile problematice amiabil, discutând și dând posibilitatea îndreptării celor care au greșit; nu ne dorim să expunem public greșelile cuiva, ci, din contra, încercăm să nu lezăm demnitatea celor implicați.

Vă mulțumim pentru cele scrise de dumneavoastră cu un profesionalism demn de apreciere și, sincer, m-aș bucura dacă în viitor cei care se consideră jurnaliști ar învăța ceva din lecturarea celor expuse de dumneavoastră și din luările de poziție pe care aveți curajul să vi le asumați.

Pace și bucurie!