Răspunsul ierarhului – 17 octombrie 2023

raspunsul_ierarhului_cu_email_7
„Ce hramuri poartă Mănăstirea Sihăstria Râșcăi?”
A.M.C.

Doamne, ajută!

Hramurile sunt: al bisericii mari – Sfântul Ioan de la Râșca și Secu, Episcopul Romanului; al paraclisului: Sfântul și dreptul Lazăr, cel a patra zi înviat din mormânt; al paraclisului din clopotniță: Icoana Maicii Domnului Prodromița.

Pace și bucurie!

„Prin ce influențează mai mult părinții mântuirea copiilor? Prin purtare sau învățătură?”
A.M.C.

Doamne, ajută!

Dobândirea mântuirii poate fi influențată prin tot ceea ce ține de îndatoririle părinților în creșterea și educarea copiilor. Cât despre viața morală a părinților în educația copiilor, aceasta este o condiție de o importanță covârșitoare.

Pace și bucurie!

„Bună dimineața,

Am rugămintea să îmi comunicați dacă fina de botez, respectiv fiica mea, poate boteza pe fiica nașului ei de botez?

În așteptarea răspunsului dumneavoastră,

Vă mulțumesc.”

V.C.

Doamne, ajută!

Dacă nu există nicio altă opțiune, este posibil.

Pace și bucurie!

„Dacă îmi puteți explica dacă este corect să ne închinăm veșmintelor Sfinților ca sfintelor icoane, veșminte ca papucei, pernuțe, haine etc.? Brâul Maicii Domnului cred că este altceva. Știu că atingerea lor aduce vindecări, dar nu știu și nu pot înțelege închinarea la veșminte, căci ar fi tare multe veșminte care s-au atins de sfinți.

Vă mulțumesc mult!

Binecuvântați și iertați.”

C.U.

Doamne, ajută!

În Faptele Apostolilor se spune că până și umbra lui Petru era tămăduitoare (5, 15); iar despre Sfântul Pavel, că până și șorturile pe care le purta erau făcătoare de minuni (Faptele Apostolilor 19, 12). Rămâne ca dumneavoastră să vă hotărâți dacă merită să cinstiți obiectele purtate de sfinți sau de oameni cu viață sfântă sau nu.

Pace și bucurie!